onsdag, maj 17, 2006

Tvingad att se reklamen?

Nu håller saker och ting att gå över styr totalt. En ny uppfinning i fjärkontrollen skall förhindra oss att byta kanal när reklamen sätter igång.
Artikel går att läsa här
Man undrar verkligen hur dom har tänkt att det ska fungera. Hur många tror dom ska köpa dessa apparater? Eller är det så att dessa TV-apparater kommer bli subventionerade av TV-bolagen så dom blir extra billiga till konsumenterna? Men samtidigt ska man kunna låsa upp fjärrkontrollen mot en summa pengar, så det låter tveksamt (om inte upplåsningen kommer kosta ett par tusen att göra). Det kanske rent utav så att man inte kommer informera vilka TV-apparater som har låset! (Hemska tanke)
Vad kan problem bli då? Om man till exempel slår på sin TV för att se ett program men startar fel kanal från början och den visar reklam? Blir man då fast på den kanalen? En annan fundering är givetvis om man sitter och tittar på en reklamfri kanal och börjar "zappa". Kan man då fastna under "zappningen" om någon kanal visar reklam?
Slutligen undrar jag givetvis vad som händer med fjärrkontrollerna som man kan köpa separat, som kan styra 7-8 olika prylar i hemmet. När man lär in dessa till TV, kommer även "låsningen" med över?
Det känns väldigt tveksamt att detta är något som kommer slå i hemmen. Givetvis förstår jag att TV-bolagen jublar över uppfinningen men, sorry, det känns som ni jublar för tidigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

larde sig mycket